-μουσείο-του-μέλλοντος
Εκτύπωση άρθρου


Η νέα ψηφιακή δράση του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου έχει ως στόχο τη δημιουργία ψηφιακής έκθεσης με έργα παιδιών ηλικίας 6-13 ετών.

Με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Μουσείων, στις 18 Μαΐου, το Μουσείο Ιονίου Πανεπιστημίου καλεί παιδιά ηλικίας 6-13 ετών να συμμετάσχουν στη νέα ψηφιακή δράση με τίτλο «Εμένα με νοιάζει… πως θα είναι το μουσείο του μέλλοντος!».

«Ποιο θα ήταν το δικό σου αγαπημένο μουσείο; Ένα μουσείο με οθόνες και έξυπνες εφαρμογές; Ένα μουσείο με παιχνίδια; Ένα μουσείο με εντυπωσιακά εκθέματα ή ένα μουσείο που θα μπορούσες να το επισκεφτείς και μέσα από το κινητό ή τον υπολογιστή σου; Ένα μουσείο με περισσότερες δραστηριότητες για να μπορείς να συμμετέχεις με τους συμμαθητές και τους φίλους; Πως θα το ονόμαζες; Μπορείς να φανταστείς τα χρώματα του και την αισθητική του;»

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  1. Μαζί με κάποιον ενήλικα συμπλήρωσε την φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ.
  2. Κατέβασε το pdf αρχείο που θα βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα και στη συνέχεια εκτύπωσέ το.
  3. Τώρα μπορείς να ζωγραφίσεις το μουσείο που φαντάστηκες!
  4. Χρησιμοποίησε ότι υλικά θέλεις! (Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και υλικά που θα κολλήσεις επάνω στο χαρτί ώστε η ζωγραφιά να είναι τρισδιάστατη… δεν υπάρχουν περιορισμοί, άσε την δημιουργικότητα σου ελεύθερη!)
  5. Όταν ολοκληρώσεις το έργο σου, τοποθέτησέ το σε ένα φωτεινό σημείο του σπιτιού (κοντά σε ένα παράθυρο ή κάτω από ένα φωτιστικό) και με την βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου φωτογράφισέ το. Εναλλακτικά μπορείς να το σκανάρεις.
  6. Στείλε την ζωγραφιά σου στο museum@ionio.gr

Όλες οι συμμετοχές θα αποτελέσουν τα έργα μιας ψηφιακής έκθεσης που θα προβληθεί στον επίσημο ιστότοπο του Μουσείου του Ιονίου Πανεπιστημίου στις 18 Μαΐου και στα κοινωνικά δίκτυα.

Προθεσμία αποστολής των έργων: 14 Μαΐου 2021

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την  επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου. https://www.monopoli.gr/

Copy link
Powered by Social Snap