Εκτύπωση άρθρου

«Θα υπερισχύσουμε μέσω της εθνικής ενότητας και της παγκόσμιας αλληλεγγύης»

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προέτρεψε σήμερα (04/05) όλο τον κόσμο να ενωθεί, ώστε να καταπολεμήσει τον νέο κορονοϊό.

«Ο ιός θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό και πρέπει να ενωθούμε για να αναπτύξουμε και να μοιραστούμε τα εργαλεία για να τον νικήσουμε», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στη Γενεύη μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Θα υπερισχύσουμε μέσω της εθνικής ενότητας και της παγκόσμιας αλληλεγγύης», πρόσθεσε και επαίνεσε τη δέσμευση ηγετών, οργανώσεων και προσωπικοτήτων να δωρίσουν 7,4 δισ. ευρώ στον… μαραθώνιο που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

«Πρόκειται για μια ισχυρή απόδειξη της παγκόσμιας αλληλεγγύης», είπε στη συνέχεια σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζοντας την πανδημία «ευκαιρία για να ενωθεί ο κόσμος απέναντι σε μια κοινή απειλή αλλά και για να οικοδομήσει ένα κοινό μέλλον».

Ο ΠΟΥ πρόκειται να ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα μια αναθεωρημένη πρόβλεψη των πόρων που θα χρειαστεί για να στηρίξει τα διεθνή και εθνικά σχέδια για την καταπολέμηση του ιού, σημείωσε καταληκτικά ο Τέντρος.

https://www.newsbeast.gr/
Copy link
Powered by Social Snap