Εκτύπωση άρθρου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού 2020: Η ημέρα που εξαλείφουμε τις φυλετικές διακρίσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού 2020 είναι στις 21 Μαρτίου και ο ΟΗΕ μας καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα της ξενοφοβίας.

Αφού «μένουμε σπίτι», είναι καιρός να μαθαίνουμε και διάφορα πράγματα. Σήμερα, 21 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσιμού 2020. Μία ημέρα που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η περίοδος που ζούμε είναι αρκετά δύσκολη και οι φυλετικές διακρίσεις έχουν αρχίσει να βγαίνουν και πάλι στο προσκήνιο.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Έξι χρόνια πριν, στις 21 Μαρτίου του 1960, η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ. Αυτή η πράξη είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το τότε καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ, για την ημέρα αυτή, μας καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας. Να γίνουμε όλοι ένα και να συμπορευτούμε όλοι μαζί στον πλανήτη αυτόν!

https://www.neolaia.gr/

Copy link
Powered by Social Snap