Εκτύπωση άρθρου

Στοιχεία σοκ: Κάθε τρεις ημέρες μια γυναίκα δολοφονείται από τον σύντροφό της

Θλιβερά τα ποσοστά της ενδοοικογενειακής βίας στη Γαλλία

Ο αριθμός των γυναικοκτονιών που διαπράχθηκαν στη Γαλλία από τις αρχές του 2019 υπερέβη εκείνον, που καταγράφηκε το 2018 από την κυβέρνηση, με 122 επιβεβαιωμένα περιστατικά, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, μετά τη δολοφονία μιας γυναίκας στη γαλλική Γουιάνα.

Κατά μέσο όρο στη Γαλλία, μια γυναίκα δολοφονείται από τον σύντροφό της ή τον πρώην σύντροφό της κάθε τρεις ημέρες, παρά μάλιστα την υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Το Σάββατο, στο Σεν Λοράν ντι Μαρονί (Γουιάνα), μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή πολύ κοντά στο σπίτι της φέροντας πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Καγιέν Σαμουέλ Φινιέλζ.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν ότι δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της» έπειτα από έναν διαπληκτισμό που είχαν, συμπλήρωσε ο ίδιος. Κατόπιν, ο άνδρας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

Η υπόθεση του Σεν Λοράν ντι Μαρονί είναι η 122η επιβεβαιωμένη, όμως αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι υψηλότερος, καθώς καμιά δεκαριά άλλες υποθέσεις είναι ακόμη πολύ πρόσφατες και/ή περίπλοκες για να καταγραφούν ως γυναικοκτονίες σε αυτό το στάδιο της έρευνας, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο χωρισμός παραμένει το πρώτο κίνητρο που αναφέρεται (στο τουλάχιστον 22,5% των υποθέσεων), μπροστά από τις διαμάχες (17%), τη ζήλια (14%).

https://www.newsbeast.gr/

Copy link
Powered by Social Snap